Aktuelle nyheter for Norge – Manitou på Bauma!

Publisert: 04.11.2022
Del

MANITOU

Les Manitou sin pressemelding her

Fire nye elektriske lifter og en prototype- 200ATJe, 160 ATJe, 180 ATJe og 160ATJ+e  (120 AETJ)

Manitou lanserte tidligere i høst en serie de kaller «Oxygen» hvor fokusomårdet er maskiner med lavt utslipp. 200 ATJe har eksistert i noen år nå, men denne er nå tilgjengelig med firehjulsstyring for større manøvrerbarhet og en kurv som nå tåler 250 kg last (30 kg mer enn på tohjulsdrevet versjon). Vedlikeholdskostnadene reduseres med nesten 50 % sammenlignet med forbrenningsversjonen. Utvalget av elektriske lifter for ulendt terreng tar også imot to modeller, 160 ATJe og 180 ATJe. Med en arbeidshøyde på henholdsvis 16 meter og 18 meter får disse plattformene også økt kapasitet med 50 kg for en kurv som kan ta en totalvekt på 250 kg. Samtidig har 160 ATJ+ e nå betydelig økt kapasitet på 400 kg.

Siden sikkerhet er kjernen i Manitou Groups oppdrag, kommer 160, 180 og 200 ATJe-modellene med en sikkerhetspakke som beskytter operatøren og anleggsteamene, samt varsler flåteledere om høyrisikoatferd. Innovasjonene i denne pakken inkluderer gjenkjenning av glemt sele og gjenkjenning av hindringer rundt maskinens chassis. Ett antall lys er plassert på plattformen og skal øke sikkerheten rundt lasting og lossing på plattformer.

En ny versjon av 120 AETJ-liften er også lagt til produktutvalget. Presentert som en sniktitt, har denne modellen blitt fullstendig redesignet og er utstyrt med AC (asynkrone) motorer som gir komfort og fleksibilitet ved bruk. Det er gjort mye arbeid med tilgjengeligheten til komponentene, som f.eks. de svingbare batteribeholderne og verktøyfri tilgang, for besparelser på maskinvedlikehold. Denne nye generasjonen industrielle lifter er utstyrt med samme diagnosesystem som lifter for ulendt terreng for å sikre raskt vedlikehold uten behov for eksternt verktøy.

Ny elektrisk teleskoptruck – MT625e

I det nye sortimentet til Manitou finner vi nå en helt ny 100 % elektrisk kompakt teleskoptruck, MT 625e, med en kapasitet på 2,5 tonn og en høyde på 6 meter. Med dette garanterer Manitou like god ytelse som forbrenningsversjonen og denne har samme størrelse som tidligere. Utstyrt med et 25 eller 33 kWh litium-ion-batteri, reduserer denne modellen vedlikeholdet med 56 % og reduserer de totale eierkostnadene drastisk for brukeren. Denne modellen har i likhet med andre nyheter en sikkerhetspakke og «Harmony»-skjerm for sikker og enkel bruk.

Nytt sortiment av elektriske rundtsvingende teleskoptrucker!

Manitou presenterer to elektriske versjoner av de roterende teleskoptruckene: MRT 2260e og MRT 2660e fra den nyere VISION+-serien. Med en lastekapasitet på 6 tonn og en løftehøyde på henholdsvis 22 meter og 26 meter nyter disse modellene samme ytelsesnivå som forbrenningsmodellene, og tillater til og med samtidige bombevegelser. Disse modellene inneholder 700 V/65 kWh litium-ion-batterier som sikrer optimal bruk av disse modellene. Dette gjelder også de vanskelige klimaforholdene i Nord-Europa. For å øke rekkevidden med ytterligere 4 timer, kan et ekstra 700 V/65 kWh-batteri legges til. Brukere har et tredje alternativ med en hybridversjon av disse modellene som bruker en rekkeviddeforlenger. Denne konfigurasjonen forbedrer fleksibiliteten, og gjelder spesielt da en må foreta lange reiser mellom to steder eller for å lade batteriet på steder som ikke alltid har elektriske ladepunkter. Det er også flere lademodusalternativer på disse to modellene; med en innebygd 11 kW-lader for lading på 4 timer og 30 minutter og en innebygd 22 kW-lader som tar bare 2 timer og 15 minutter. Her finnes det også flere tilgjengelige muligheter som sørger for større fleksibilitet til operatørene i henhold til deres behov.

Fire nye teleskoptrucker med middels høydekapasitet

For å kunne tilby alt i Manitou sitt mellomhøyde-sortiment lanserer Manitou fire nye forbrenningsmodeller med mellom 7 meter og 13 meter løftehøyde og en løftekapasitet på 3,5 tonn, nemlig MT 735, MT 935, MT 1135 og MT 1335. 11- og 13 meter modellene er tilgjengelige med to girkassealternativer: torque converter eller hydrostatisk for å møte forbrukernes ulike behov. To ulike motorer er også tilgjengelige for de samme respektive modellene, en 75 hk versjon eller en 100 hk versjon. Disse teleskoplasterne er dermed utstyrt med samme dashbordet som resten av serien («Harmony»-skjerm) samt mulighet for å flytte kontrollknappene til nær armlenet (Double Switch Buttons).

Disse fire modellene har et nytt førerhus for forbedret panoramasikt da det er installert en ny frontrute plassert enda lavere for bedre å se lasten når bommen er senket og for å gjøre montering av tilbehør enklere. En ny smalere, kraftigere flytende gaffelvogn er også designet for å optimalisere sikten med bommen senket. Denne vognen er designet for å være kompatibel med de 14- og 18 meter høye modellene. Dette er igjen gjort for å harmonisere med rekkevidden. Et nytt takgitter med skrånende blader fullfører disse innovasjonene, og denne gangen forbedrer sikten til lasten uavhengig av dens plassering.

Utstyrt med et mer romslig førerhus forblir disse modellene relativt kompakte med en total bredde på 2,28 meter, inkludert frontstabilisatorene (for modellene MT 1135 og MT 1335), noe som gjør dem ideelle for bruk på trange steder. For å sikre trygg lasting/lossing med lastebil, kan disse fire modellene transporteres i en container uten å måtte ta av hjulene. Et gaffelfestesystem er også tilgjengelig på disse nye modellene. Disse modellene tilbyr et høyt ytelsesnivå med tilstedeværelsen av Autopower-systemet (tilgjengelig på modellene med hydrostatisk girkasse) for å tilpasse motorhastigheten automatisk fra joysticken under bombevegelser, uten å måtte bruke gasspedalen.

Som med alle produkter som lanseres av Manitou, er alle disse nye modellene koblet sammen som standard. MT 1335 er tilgjengelig i en «HA»-versjon (hydrostatisk tilgang), noe som betyr at den kun er kompatibel med en plattformkurv med hydrostatisk transmisjon. Som alle modellene i serien er disse nye modellene utstyrt med automatisk parkeringsbrems, Easy Step for å gjøre det lettere å komme inn og ut av førerhuset og et oransje sikkerhetsbelte for å gjøre det enkelt for å se om sjåføren respekterer sikkerhetstiltakene. MT 1135- og MT 1335-modellene kommer også med en nivå-korreksjon for enda sikrere kjøring.

Det er også gjort innovasjoner for å redusere de totale eierkostnadene; sentralsmøring bak på maskinen og rask tilgang til bomkomponentene på baksiden. Alle disse modellene er også tilgjengelige med Start & Stopp-alternativet. Vi håper at disse kan komme på det norske markedet allerede i slutten av 2023.

Ultra Light Manitou (ULM) – En ultrakompakt teleskoptruck!

Den ultrakompakte teleskoptrucken ULM (Ultra Light Manitou) ble lansert i Norge under Vei og Anlegg, og oppfyller forventningene til brukere som ønsker en letthåndterlig maskin som enkelt kan transporteres mellom anleggene. Med en transportabel vekt på under 3 tonn kan denne modellen lastes på en tilhenger med en totalvekt på 3500 kg. Med 1,49 meter bred og 1,92 meter høy er dimensjonene blant de mest kompakte på markedet, noe som gjør den enkel å bruke på trange steder. ULM er tilgjengelig i to versjoner, med en løftekapasitet på henholdsvis 1,25 tonn og 1,5 tonn og en løftehøyde på 4,30 meter. For økt sikkerhet er sikten i maksimal høyde optimalisert – Manitou har byttet ut takristen med en gjennomsiktig, støtsikkert polykarbonatvindu, som samsvarer perfekt med kravene i FOPS-standarden. Siktforbedringene gjelder også operatørens sidesyn – sidevisningen er faktisk veldig tydelig på grunn av plasseringen av hydraulikkslangene inne i bommen og motordekselet plassert lavt nede til høyre for føreren.

Ny serie med teleskoptrucker for tung last

Den nye MHT-serien er designet for å håndtere tung og klumpete last, på alle typer terreng, i full sikkerhet. Ytelsen har blitt kraftig forbedret med kapasiteter fra 9 til 33 tonn og en arbeidshøyde på opptil 12 meter. Ergonomien er forbedret med en komfortabel og lett tilgjengelig førerhus med brede, sklisikre trinn, en stor dør og «Easy Step»-gulvutskjæring som tillater sikker inn- og utstigning til førerhuset. Den nye Manitou JSM-joysticken har nå et kapasitivt system for automatisk og presis deteksjon av operatørens hånd for sikkert arbeid. Blant modellene i serien presenterte Manitou på Bauma den nye MHT-X 11250 gruveversjonen med en løftehøyde på 11 meter for en maksimal last på opptil 25 tonn.
Utstyrt med et hydraulisk system som gir en strømningshastighet på 275 l/min og en lastdeteksjonspumpe, garanterer MHT-X 11250 et meget høyt produktivitetsnivå. Det skal bemerkes at motorhastigheten tilpasser seg automatisk til behovene til girkassen takket være Eco-Mode-systemet som kan aktiveres fra førerhuset, og dermed reduserer drivstofforbruket under reise.