Aktuelle nyheter for Norge – Komatsu på Bauma!

Publisert: 04.11.2022
Del

KOMATSU

Helelektrisk hjullaster – prototype

Les Komatsu sin pressemelding her 

Vi er glade over nyheten om at Komatsu valgte å dele en prototype av en ny helelektrisk kompakt hjullaster på deres demofelt under Bauma. Prototypen er designet sammen med Moog Inc. og deres intelligente elektriske system. Maskinen inkluderer en elektrisk trekkmotor, løft, tilt og styring av elektriske sylindere, kraftelektronikk, systemkontrollcomputer, batteri og batteristyringssystem.  Det integrerte kontrollsystemet kobler sammen og koordinerer handlingene tvers av maskinen, mens de helelektriske aktuatorene og motorene gir kraften til maskinens trekkog lastesystemSystemets integrerte natur tillater bransjeledende systemeffektivitet og kontrollerbarhet. 

Begge selskapene planlegger i fellesskap å teste den helelektriske hjullasteren etter Bauma for å bevise at den kan oppnå et nytt nivå av effektivitet, driftstid og komfort. Selskapets felles test vil vise at maskinens driftssyklus er forlenget, og med innovative assistansefunksjoner, at den gir et «tretthetssikkert» og komfortabelt miljø for føreren til å styre maskinen og dens arbeidsdag. Prototypens intelligente maskinelektrifiseringssystem er designet for å være tilkoblet og automatiseringsklart. Systemet har sensor- og kontrollfunksjonene som trengs for automatisering, mens det integrerte programvarerammeverket kommer med innebygde verktøy for å koordinere flere bevegelsesakser og nøyaktig kontrollere dreiemoment, hastighet, posisjon og kraft. 

Ny doser: D71PXi-24

Les Komatsu sin pressemelding her

Komatsu Europe introduserte EU Stage V-utslippskompatibel D71-24 Hydrostatic Transmission (HST) Dozer i 2021. Dette er en helt ny, etterlengtet modell i Komatsus bulldoserserie, tilgjengelig i EX-, EXi-, PX- og PXi-konfigurasjoner,  for ultimat allsidighet. Den tilbyr oppsiktsvekkende estetikk, uovertruffen synsfelt med sin karakteristiske superskrå nese, knivskarpe respons, tungvektsytelse  og lave forbruk. En rekke standardfunksjoner gir sikkerhet, førerkomfort, holdbarhet, enkel service, lave driftskostnader og en forpliktelse til trygghet med Komatsu Care og Komtrax. Driftsvektene til D71EX-24/PX-24 varierer fra 22 600 til 24 000 kg med bladkapasitet på opptil 5 kubikkmeter. Den drivstoffeffektive, EU Stage V Komatsu-motoren har en effekt på 179kW / 240 HP @ 2,100rpm. D71-24 er like god på presis høyhastighetsplanering som i grovere masse, og er designet for å gi enestående holdbarhet og funksjonalitet med sitt høykapasitets, slitesterke doserblad. Doserens Parallel Link Undercarriage System (PLUS) har roterende foringer for å minimere vedlikehold og eierkostnader. 

EXi–  og PXi-versjonene drar nytte av andre generasjons Intelligent Machine Control (iMC 2.0) som kontinuerlig skanner byggeplassen og bruker dataene til å planlegge neste passering. D71-24 presenterer en enorm økning i produktivitet og nøyaktighet, kan fungere i automatiseringsmoduser nesten kontinuerlig, er utstyrt med ergonomiske ett-trykks kontroller, og lar enhver operatør kjøre som en proff. 

Viktige funksjoner og fordeler med iMC 2.0:

 • Lagskontroll
 • Tiltstyring
 • Rask opprettelse av 3D overflater
 • Multi GNSS
 • To takmonterte GNSS-antenner opprettholder nøyaktigheten selv ved arbeid i skråninger
 • Proaktiv kontroll
 • Tilgjengelig på enda flere språk

Rivningsmaskin med nytt bomedringssytem: PC490HRD-11 med K100

Les Komatsu sin pressemelding her 

Nå kan du endre maskinkonfigurasjonen på få minutter, fra innsiden av førerhuset! Komatsu demonstrerte et nytt nivå av rivningseffektivitet for kunder – K100 bomendringssystem lar deg omkonfigurere maskinen i løpet av få minutter, uten å forlate førerhuset, slik at det mest effektive utstyret kan brukes i alle faser av prosjektet. Med totalt seks forskjellige arbeidskonfigurasjoner kan PC490HRD -11 allerede tilby et bredt spekter av konfigurasjoner, klare til å håndtere alle deler av et rivningsprosjekt.  K100 bomendringssystem gjør alle disse mulighetene betydelig mer tilgjengelige. Det er ikke nødvendig å manuelt håndtere tunge hydraulikkslanger eller å utføre manuelt arbeid i høyden når du endrer maskinens konfigurasjon. Ved bruk av maksimal effekt, kan K100-systemet til og med tillate PC490HRD-11 å utføre primære rivnings- og anleggsoppdrag, kanskje til og med erstatte en ekstra maskin på byggeplassen. 

Maskinens driftsvekt varierer fra 62105 kg opp til 75830 kg, avhengig av konfigurasjonen, når PC490HRD-11 er utstyrt med K100. Maskinen er i stand til å håndtere en rekke rivningsfester, fra 2500 kg i maksimalt 32m konfigurasjon, opp til 3350 kg i den vanlige 28m konfigurasjonen. Den kan også håndtere opptil 5000 kg for graving eller middels høyde, noe som gir en maksimal kraft i forhold til rekkevidde. 

Nye funksjoner og fordeler med det nye bomendringssytemet K100:

 • Maksimal førerkomfort
 • Allsidig
 • Reduserte driftskostander
 • Brukervennlig programvare for kontroll

Se video av systemet i bruk her. 

PC01E-1: Den første elektriske mikro-graveren fra Komatsu

Les Komatsu sin pressemelding her 

Denne lille graveren er designet i samarbeid med Honda Motor Co. Ltd. Den konvensjonelle modellen brukes til alt fra i nærheten av mennesker, trær og blomster til rørleggingsarbeid, hagearbeid, landbruk, husdyr og lignende. Som et resultat av denne elektrifisering reduserer PC01E-1-modellen ikke bare støy og eksosvarme betraktelig, men muliggjør også miljøvennlig, komfortabelt arbeid i enten innendørs eller utendørs miljø takket være nullutslipp. Ettersom batteriene kan byttes, kan kundene fortsette arbeidet ved å bytte dem selv. Siden det ikke er noen motor installert, vil kundene ikke lenger trenge motorrelatert vedlikehold eller drivstoff, noe som dynamisk reduserer daglig inspeksjon og vedlikeholdsarbeid. Kunder som har prøvd PC01E-1-modellen på arbeidsplassene deres i PoC-testen har vært veldig fornøyd og kan trekke frem fordeler som at det er enkelt å bytte av batterier, praktisk med lading med 100V husholdningselektrisitet og praktiske fordeler med null drivstoff. De påpekte også at de er svært fornøyd med arbeidsytelse, og sier «Jeg føler at den nye modellen er kraftigere enn den konvensjonelle.».

Fordeler med PC01e-1:

 • Miljøvennlig, kraftig elektrisk motor
 • Bærbar og utskiftsbar Honda Mobile Power Pack e
 • Nytt kontrollpanel
 • Enkelt vedlikehold
 • Kompakt størrelse

Ny prototype av en 20-tonns elektrisk gravemaskin – PC210E

Les Komatsu sin pressemelding her

En av de største nyhetene på Bauma var Komatsu sin nye prototype av en elektrisk graver, PC210E, med litium-ion batterisystem. Siden januar 2021 har Komatsu sammen med Proterra jobben sammen og testet elektriske medium-størrelse hydrauliske gravemaskiner. Maskinen er forventet å bli introdusert på det Europeiske markedet i starten av 2023, men krever fortsatt en del testing før den blir satt i produksjon.

Forventede driftstimer med maskinens Proterra Powered batterisystem er opptil 8 timer (NB! Drift på 5 til 9 timer i test, avhengig av arbeidsbelastningsforholdene) når den er fulladet. En elektrisk maskin gjør det mulig å jobbe komfortabelt i ulike arbeidsmiljøer uten å bekymre seg for støy og utslipp. Null-motorvibrasjon vil også bidra til å redusere tretthet hos føreren.

Ettersom den globale bevisstheten om klimaendringer øker, har Komatsu erklært å oppnå karbonnøytralitet innen 2050 med mål om å realisere et bærekraftig samfunn. I samarbeid med sine partnere utvikler Komatsu elektrisk anleggsutstyr for å oppnå null utslipp av eksosgasser og en betydelig reduksjon i støyutslipp med visjonen om å utvikle trygge, høyproduktive, smarte og rene arbeidsplasser for fremtiden.

Komatsu sin nye graver – PC950-11

Les Komatsu sin pressemelding her 

Denne 95-tonns gravemaskinen inneholder den nyeste Komatsu-motoren, hydraulikk- og kontrollteknologiene for å levere produktivitetsnivåer som nærmer seg 50 prosent høyere og samtidig øker drivstoffeffektiviteten med 40 prosent høyere enn PC800-8 som den erstatter. Det fullt integrerte KomVision førerassistentsystemet eliminerer blindsoner ved å gi operatøren en sanntidsvisning av maskinens umiddelbare omgivelser, og minimerer risikoen for hendelser på arbeidsplassen. Catwalks på begge sider av maskinen tilbyr enkelt og sikkert vedlikehold.

Fordeler:

 • Økt produktivitet
 • Forbedret drivstoff økonomi
 • Gjennomtestet kontruksjon og understellskomponenter
 • Bred opplyst vedlikeholdsgang på forsiden av motoren
 • 3-punkts maskintilgang og utgang på høyre side
 • KomVision