Komatsu promotype elektrisk hjullaster

Komatsu demonstrerer helelektrisk prototype av hjullastere på Bauma 2022

Publisert: 14.10.2022
Del

Vi er stolte av å kunne dele nyheten om at Komatsu vil vise frem en prototype for sin første helelektriske kompakte hjullaster på Bauma, Tyskland (24.-30.oktober) på demoområdet (FM.713/1).

Nylig designet og bygget sammen med Moog Inc., den verdensomspennende designeren, produsenten og integratoren av presisjonskontrollkomponenter og -systemer, er denne nye tilkoblede og automatiseringsklare anleggsmaskinen batteridrevet og nullutslipp og er nå klar for felles testing.

Moogs intelligente elektriske system inkluderer en elektrisk trekkmotor, løft, tilt og styring av elektriske sylindere, kraftelektronikk, systemkontrollcomputer, batteri og batteristyringssystem.  Det integrerte kontrollsystemet kobler sammen og koordinerer handlingene på tvers av maskinen, mens de helelektriske aktuatorene og motorene gir kraften til maskinens trekk- og lastesystem.  Systemets integrerte natur tillater bransjeledende systemeffektivitet og kontrollerbarhet.

» For å oppnå våre mål for reduksjon av CO 2-utslipp fra produkter i bruk på 50 % innen 2030 fra 2010-nivå, for å oppnå karbonnøytralitet innen utgangen av 2050, ser vi etter lovende teknologier fra leverandører for å akselerere utviklingen av elektriske maskiner,» sier Seiichi Fuchita, Chief Technology Officer (CTO) og President of Development Division i  Komatsu. «Maskinen bygget sammen med Moog kombinerer styrkene til begge selskapene og ble ferdigstilt i løpet av kort tid, og vi forventer at den felles testingen vil vise fordelene med en full elektrisk maskin og vil sikre at samarbeid er gunstig for begge sider.»

Komatsu prototype elektrisk hjullasterBegge selskapene planlegger i fellesskap å teste den helelektriske hjullasteren etter Bauma for å bevise at den kan oppnå et nytt nivå av effektivitet, driftstid og komfort. Selskapets felles test vil vise at maskinens driftssyklus er forlenget, og med innovative assistansefunksjoner, at den gir et «tretthetssikkert» og komfortabelt miljø for føreren til å styre maskinen og hans arbeidsdag.

Prototypens intelligente maskinelektrifiseringssystem er designet for å være tilkoblet og automatiseringsklart. Systemet har sensor- og kontrollfunksjonene som trengs for automatisering, mens det integrerte programvarerammeverket kommer med innebygde verktøy for å koordinere flere bevegelsesakser og nøyaktig kontrollere dreiemoment, hastighet, posisjon og kraft.