Pressemelding: Hesselberg Maskin mot strømmen – reduserer leveringstiden

Publisert: 01.04.2022
Del

Mens mange leverandører sliter med lang leveringstid så kan Hesselberg Maskin nå melde om hele 40 prosent økt leveringskapasitet og nesten dobling i antall solgte maskiner i første kvartal.

 

Det er et kjent problem at mange maskinimportører for tiden sliter med store forsinkelser på utstyr blant annet på grunn av krigen i Ukraina. Tidligere denne uken skrev bygg.no blant annet om at maskinimportører som Pon Equipment, Volvo Maskin og Nasta alle kunne fortelle om økende leveranseproblemer.

 

40 PROSENT BEDRE LEVERINGSTID
Samtidig kan Hesselberg Maskin, som holder til på Frogner i Lillestrøm, nå melde om en stikk motsatt utvikling. Hesselberg Maskin er en norskeid  leverandør av blant annet Komatsu anleggsmaskiner, Bomag komprimeringsutstyr og maskiner fra Manitou.  Selskapet har i dag 137 ansatte og hadde en omsetning i 2021 på 870 millioner kroner.

 

– Selv om vi også  merker utfordringer i markedet med blant annet prisstigning på stål og diverse maskindeler, så har vi faktisk greid å øke klargjøring- og leveringskapasiteten med 40 prosent i første kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor, sier leder for salgsadministrasjonen i Hesselberg Maskin, Claus Konow.

 

STORE DUMPERE OG HJULLASTERE
Konow forklarer utviklingen med at selskapet har gjentatt suksess-oppskriften fra i fjor. – Ja, vi har også i år vært svært tidlig ute med de store bestillingene, og dessuten er det en tendens til at kundene nå kjøper flere maskiner samtidig. Nærmere 60 prosent av maskinen vi bestiller er solgt før de kommer på lageret vårt, sier Konow som legger til at også antall solgte maskiner har økt betraktelig i første kvartal; fra 87 i samme periode i fjor til 150 maskiner i 1. kvartal  i år.

 

– Totalt solgte vi over 450 maskiner i fjor, og vi hadde blant annet en svært positiv utvikling i segmentet 20–30 tonns beltegravere sammen med personløftere. Dessuten hadde vi suksess med store tunge dumpere og hjullastere, forklarer han.

 

SKAL ANSETTE 20 MEKANIKERE
Administrerende direktør i Hesselberg Maskin; Odd Sund, legger til at målet for inneværende år er å passere milliarden i omsetning og deretter 1,5 milliard kroner innen 2025.  – I tillegg skal vi nå ut å ansette 20 nye mekanikere, opplyser Sund som viser til at selskapet også økte ordrereserven fra 23 millioner kroner i 2020 til hele 250 millioner kroner i 2021 .

 

– Og det gledelige er at ordrereserven nå holder seg stabilt på samme høye nivå selv om salget øker betydelig. Så nå er målet videre vekst med vår sterke merkevarer samt yte fortsatt god service sammen med våre leveringsdyktige agenturer, forklarer Sund. Hesselberg-direktøren føyer til at andre medvirkende årsaker til den økte markedsandelen er den nye leietjenesten via Hesselberg Rental samt det nyetablerte samarbeidet med Komatsu Finance som bidrar til at Hesselberg Maskin nå kan tilby kundene veldig lave renter.