Komatsu Europe har solgt FrontRunner Autonomous Haulage System (AHS) til Boliden

Publisert: 26.10.2021
Del

Komatsu og Hesselberg er stolte av å kunne annonsere at Boliden har valgt Komatsu FrontRunner Autonomous Haulage System (AHS) på 11 930E-5 ultra-class tipptrucker i deres koppergruve Aitik, som er Europas største dagbrudd lokalisert nord i Sverige.

Boliden er ett metallselskap med fokus på bærekraftig utvikling. Selskapets kjernekompetanse er utvinning, gruvedrift, smelting og gjenvinning av metaller.

Komatsu 930E Electric drive mining truck (Photo by Boliden)

Introduksjonen av FrontRunner i Aitik er første gangen dette systemet blir introdusert i Europa. Sammen med Hesselberg Maskin AB (som er den lokale Komatsu distributøren), vil Komatsu tilby opplæring og støtte gjennom hele prosjektet.

FrontRunner systemet er forventet å være en signifikant oppgradering av Boliden sin flåte i Aitik gruven; Dette Komatsu systemet tilbyr automasjon som kan bidra til betydelige fordeler for gruvedrift. Kombinasjonen av pålitelighet og varighet av elektriske Komatsu tipptrucker og kraften av den innovative Autonomous Haulage teknologien, har økt produktiviteten og redusert de totale eierskapskostnadene samtidig som man oppnår redusert risiko for gruvedriftskunder over hele verden.

Komatsu FrontRunner er ett velprøvd system med over 4 milliarder tonn flyttet siden den første kommersielle oppstarten i 2008 hos CODELCO’s Gabriela Mistral (Gaby) koppergruve i Chile.

Komatsu’s tilnærming til FrontRunner AHS kobler sammen ultra-class tipptrucker med det ledende gruvedriftssystemet DISPATCH® Fleet Management System som er det foretrukne styringssystemet i 9 av de 10 største gruvene i verden.