Straume Mesterbygg_manitou_hesselbergmaskin

Straume Mesterbygg får jobben gjort med maskiner fra Manitou

Publisert: 31.05.2021
Del

Solid utvalg av maskiner fra Manitou i maskinparken

Vi tok en liten prat med vår gode kunde Straume Mesterbygg AS. Nå nylig investerte de i 2 stk nye maskiner – Manitou personløfter 280 TJ ST5 og Manitou teleskoptruck MT 1840. De kjenner godt til maskiner fra Manitou fra før, de har oppgjennom årene fått en solid samling Manitou maskiner i parken.

På bildet ser vi salgsansvarlig Manitou i Hesselberg Kim Gregersen og Kim Straume og Aleksander Tangerud fra Staume Mesterbygg AS på overlevering av Manitou 280TJ.

Straume Mesterbygg AS er en lokal bedrift på Sotra med kontor og produksjonshall på Straume. Siden oppstartsåret 2002 har de økt betraktelig, og i dag er vi 46 ansatte.  De har byggmestere, blikkenslagermester, faglærte tømrere, hjelpearbeidere og lærlinger, i tillegg til administrasjonsmedarbeiderne på økonomi og regnskap.  

Hvordan og når startet dere i bransjen?

Straume Mesterbygg så dagens lys i 2002. Etter flere år i bransjen med og hos andre, ønsket Inge og Kim Straume (far og sønn) å starte for seg selv. Med på laget fikk de Stig Fjell og Oddvar Jakobsen, hhv. svogere og onkler til Inge og Kim. Siden 2002 har familiebedriften vokst jevnt og trutt. Kvalitet, trygghet og lagspill har stått i sentrum hele veien, som også er nøklene til den positive utviklingen bedriften har hatt. Flere av de ansatte har vært med lenge, noe som er en stor styrke for bedriften. Godt samhold og flat struktur, samt dyktige, løsningsorienterte og positive medarbeidere er gull verdt! I dag er vi 46 ansatte, og vi vokser stadig!

Manitou_teleskoptruck_MT1840 manitou_straume mesterbygg_hesselbergmaskin_

Splitter ny teleskoptruck i parken – Manitou MT1840

Hva driver dere med i dag?

Nå for tiden holder vi blant annet på med Foldnesvågen. Et prosjekt i egenregi med 18 leiligheter, som vi har jobbet lenge for å realisere. Her er det sjø på «begge» sider, egen sjølinje og sørvendte uteplasser. Med salgsstart 13.mars 2020, var vi ekstremt spente på mottakelsen i markedet, men den har vært formidabel, så nå er det full bygging. Videre bygger vi 12 leiligheter for Foldnes Utbygging. Det er i felt nr. 3 i Pollhaugen, som ligger langs Foldnesveien. For Solsio Utvikling AS, bygger vi Nye Bjorøygården FKT02, som er det første Breeam-prosjektet vi er med på. En lærerik prosess og byggefase, i det som skal bli flotte næringslokaler på Straume. Utover dette, har vi også oppstart på Ternholmen for Br.Ulveseth til sommeren – de bygger fantastiske leiligheter på Rong, nord i kommunen. Videre har vi flere eneboliger i oppstart, en hytte, småjobber og i innimellom oppdrag for kommunen på rammeavtalen vi har på tømrer for dem. Mye spennende som skjer! Vi er takknemlige for at bransjen, og vi, til tross for covid19 har kunne ha full produksjon. De ansatte har tatt smittevern og tiltak på alvor, som gjør at vi kan full drift på byggeplassene våre.

Hvilken Manitou maskin var deres første?

Vår første maskin var elektrisk sakselift av typen Manitou 100elx

Hvorfor fortsatte dere med Manitou?

Vi ble veldig fort glad i de røde maskinene og når vi først hadde begynt med Manitou så ønsket vi og holde oss til dette merket.

Hvor mange Manitou har dere i dag?

I dag har vi 12stk Manitou maskiner

-3 stk Manitou 150 TP

-1 stk Manitou 180 ATJ

-1 stk Manitou 100 ELX

-1 stk Manitou 78 SEC

-2 stk Manitou 280 TJ

-1 stk Manitou ME 318

-2 stk MT 1840

-1 stk Manitou MT 932

Har dere en favoritt?

Blir vanskelig å velge da de forskjellige maskinene er suverene på sine ting.

De 3 favorittmaskinene vi har i dag er 150 TP med sin store kapasitet og rekkevidde som er vesentlig bedre enn sammenlignbare tradisjonelle sakselifter. 280Tj med enorm rekkevidde og jibb funksjon og MT 1840 med sin kapasitet og rekkevidde.

Må vi velge blant de topp 3 maskinene er det vel 280TJ som knepet går av med seieren foran 150TP og MT 1840 🙂

Vi i Hesselberg takker for et flott samarbeid og ser frem til et videre godt samarbeid i årene som kommer!
Manitou_280TJ_personløfter_lift_manitou_hesselbergmaskin_Straume mesterbygg

Ny Manitou 280 TJ personløfter gikk i rett i arbeid ved overlevering!