Komatsu_100thanniversary_creatingvaluetogheter

Komatsu – 100 år med kvalitet og innovasjon

Publisert: 19.04.2021
Del

I år er det 100 år siden Komatsu ble grunnlagt- nærmere bestemt den 13 mai i 1921 av Mr Meitaro i Japan. «Vi i Hesselberg gleder oss til å ta med våre kunder til å feire dette» forteller Morten Wernberg, salgssjef for Komatsu i Hesselberg Maskin.

Verdens nest største leverandør av anleggsmaskiner

Komatsu er verdensomspennende selskap med fabrikker over hele verden. Deres hovedkvarter Komatsu Group er i Tokyo, Japan. Selskapet er bygd opp med Japansk kvalitet og innovasjon som grunnmur for alle deres produkter. De er verdens største leverandør av gruvemaskiner – og verdens nest største leverandør av anleggsmaskiner. Komatsu har produksjonsvirksomhet i Japan, Asia, Amerika og Europa.

Fabrikker i hele Europa

Komatsu Europa (KEISA) ble etablert i 1967 i Belgia. De har også sitt hovedkontor her i dag, i Vilvoorde. Samme år ble også Komatsu sine gravemaskiner lansert på markedet.  Strategien til Komatsu er at de skal ha fabrikker nær markedet de operer i, som har resultert i flere fabrikker i hele Europa.

Komatsu european headquarter_belgia

Komatsu sin fabrikk i England (KUK) ble etablert nær Newcastle i 1985. Her produseres medium – store beltegraver (20 – 70 tonn).

Komatsu KUK_england

Komatsu fabrikken i Hannover i Tyskland fra 1989, fremdeles kjent som «Hanomag» for mange. På 200 000 m² midt i Hannover utvikles, produseres og distribueres hjullastere fra 14 til 20 tonn.

Komatsu Germany GmbH - Construction_kohag_hanomag

På Komatsu fabrikken i Italia, som ble etablert i 1996, produseres minigravere, hjullastere og beltegravere opp til 20 tonn. Per år produserer de rundt 4000 enheter!

Komatsu Italia Manufacturing S.p.A.

I Tyskland er det også en fabrikk i Dussëldorf for Komatsu gruvemaskiner. Her lages de største gravemaskinene på 300 – 800 tonn.

 

Fremtidens Komatsu – å skape verdi sammen

Komatsu forteller via sin pressemelding at deres fremtidige mål er;

«En verdiskapende, innovativ produksjon og teknologi som tilrettelegger for en bærekraftig og harmonisk fremtid, både for mennesker, selskaper og planeten vi lever på.»

Komatsu_ 100th_creatingvaluetogether

Filosofien til Komatsu har alltid vært å produsere maskiner av høyeste kvalitet og pålitelighet, samt et kontinuerlig arbeid for å optimalisere tilliten til kunder, aksjonærer, forhandlere, underleverandører og andre interessenter. 100-årsjubileet er også bli en mulighet for Komatsu til å vise sin takknemlighet for den tilliten og støtten de har mottatt fra sine interessenter og kunder gjennom årene. Komatsu vil også ha historiske tilbakevirkende aktiviteter og avsløre sine planer og ambisjoner for bærekraftig vekst i fremtiden.

Ser vi på de neste 100 årene, ønsker Komatsu å skape verdi gjennom produksjon og teknologiinnovasjon for å styrke en bærekraftig fremtid der mennesker, bedrifter og planeten vår trives sammen. Komatsu har opprettet et merkevareløfte om å «Skape verdi sammen», dette ønsker de å forankre globalt gjennom aktiviteter med leverandører, samarbeidspartnere og kunder i årene fremover.

Komatsu sitt merkevareløfte om en bærekraftig fremtid kan du lese mer om her

Man kan følge med Komatsu sin offisielle side for fortløpende informasjon i tiden fremover: https://komatsu-100th.com/en/

Hesselberg offisiell leverandør i Norge

Hesselberg fikk agenturet på Komatsu i 1974 og vi er Norges offisielle leverandør av maskiner fra Komatsu. Hesselberg er den nest-eldste Komatsu forhandleren i Europa. Vi er også gruveforhandler i Sverige.

 Kundenes jubileum

«For oss er hovedmålet at kundene skal oppleve verdi av denne feiringen. Grunnet Covid er det usikkert om vi får til å samles i nær fremtid, men vi har noen andre fine planer som er tilpasset smittevern» forteller Morten videre. Han oppfordrer videre til å ta kontakt med lokal selger for mer informasjon om hva feiringen vil innebære.

Kontakt oss