komatsu 100th logo_positive

Komatsu blir 100 år – med hovedmål om en bærekraftig fremtid

Publisert: 08.03.2021
Del

Med et mål om å skape verdi sammen i fremtiden

I år er det 100 år siden Komatsu ble grunnlagt- nærmere bestemt den 13 mai i 1921 av Mr Meitaro i Japan. Komatsu forteller at deres fremtidige mål er;

«En verdiskapende, innovativ produksjon og teknologi som tilrettelegger for en bærekraftig og harmonisk fremtid, både for mennesker, selskaper og planeten vi lever på.»

Filosofien til Komatsu har alltid vært å produsere maskiner av høyeste kvalitet og pålitelighet, samt et kontinuerlig arbeid for å optimalisere tilliten til kunder, aksjonærer, forhandlere, underleverandører og andre interessenter. 100-årsjubileet er også bli en mulighet for Komatsu til å vise sin takknemlighet for den tilliten og støtten de har mottatt fra sine interessenter og kunder gjennom årene. Komatsu vil også ha historiske tilbakevirkende aktiviteter og avsløre sine planer og ambisjoner for bærekraftig vekst i fremtiden.

I de neste 100 årene vil Komatsu fortsette å fremme sine posisjoner sammen med partnere og interessenter, og med verdiskapende, innovativ produksjon og teknologi, vil det gi betingelser for en bærekraftig fremtid, både for mennesker, selskaper og vår planet.

Komatsu_ Creating value together - 100 years Komatsu

Verdigrunnlag for å nå målet

 • Ambisjon – Med en utfordrende ånd og uten frykt for å gjøre feil, skapes innovasjoner og inspirasjon for alltid å gjøre mer
 • Utholdenhet – Selv når arbeidet er vanskelig, holder vi oss til løftene våre og sørger for at våre forpliktelser blir oppfylt
 • Samarbeid – Verdiskaping er basert på teamarbeid, inkludering, respekt, mangfold og vinn-vinn-tenkning i alle relasjoner
 • Ærlig – For å tilegne og opprettholde tillit, handler vi alltid med oppriktighet, integritet og ærlighet, og kommuniserer transparent

Komatsu_ 100th_creatingvaluetogether

 1. Merkeidentitet:
  Komatsu har gitt et merkevareløfte om å «skape verdier i fellesskap». Ettersom markeder og forhold er i stadig endring, er deres ambisjon å oppfylle våre globale forpliktelser. Det er en video om Komatsu-merket på Komatsu 100-årsjubileumsside.
 2. Lansering av «One World One Komatsu» Et miljøprosjekt drevet at Komatsu sine medarbeidere
  Komatsu definerer CSR (Corporate Social Responsibility) som aktiviteter der sosiale behov blir dekket med bidrag fra selskapets kjernevirksomhet. Det jobbes her for bærekraftig vekst i samfunnet for i fellesskap å løse ESG-problemer (miljø, sosialt, lederskap). Komatsu lanserer «One World One Komatsu», Komatsus første globale plattform der hele Komatsu-gruppen av ansatte over hele verden kan delta.

 3. Visning av «Komatsu in 203X» 100-årsjubileumsfilm
  Med målet om å skape trygge, produktive, smarte og rene arbeidsplasser i fremtiden, viser denne videoen fremtidige arbeidsplasser som Komatsu ønsker at de skal se ut om 10 til 20 år, med fokus på 5 arbeidsområder: gruvedrift, entreprenørarbeid, skogbruk og jordbruk, industrielle maskiner og Komatsus egen produksjon.

 4. Komatsu – no mori – oppdateres
  Komatsu vil oppdatere Komatsu-no-mori i byen Komatsu i Ishikawa Prefecture. Komatsu åpnet Komatsu-no-mori i 2011 som et delprosjekt på 90-årsjubileet. Her kan du få et innblikk i hvordan fremtidens arbeidsplasser kan se ut, men her er det også veldig interessant å se på for barn. Som en del av fornyelsesprosjektet, som tar sikte på å gi bærekraftige bidrag til lokalsamfunn, har Komatsu tatt nye initiativer for å åpne Waku-Waku History Pavilion der besøkende kan se tilbake på Komatsus historie.Nyåpning er planlagt 14. mai

For mer informasjon om jubileumsaktivitetene og andre arrangementer, vil Komatsu holde sin jubileumsside oppdatert, følg den her:

Se her for Komatsu sin egen jubileumsside

Mer informasjon kommer, følg med! Vi gleder oss til å ta deg med på feiringen!