komatsu_batteri

Batteri-Komatsu planlegges

Publisert: 24.02.2021
Del

SMÅ OG MELLOMSTORE: Komatsu har signert en avtale med amerikanske Proterra som skal levere batterisystemer til elektriske gravemaskiner i fremtiden.

Les hele saken her på AT.no

I en pressemelding rapporteres det at Komatsu planlegger å elektrifisere små og mellomstore gravemaskiner. Sammen med Proterra skal den japanske maskinprodusenten kjøre fullskalatester på batterimaskiner i 2021, og en kommersiell lansering planlegges til 2023 og 2024.

Proterra har spesialisert seg på elektriske løsninger for kommersielt utstyr. Japanske Komatsu har flere hybridmodeller, og kom seg så vidt inn på det elektriske markedet med lanseringen av minigraveren PC30E-5 (3 tonn) på batteri i april 2020, men denne er kun for det japanske utleiemarkedet. Nå kommer det mer, og for flere markeder.