Dale Maskin AS_komatsu_ komatsuhb365lc-3_hesselbergmaskin_komatsupc240_

Dale Maskin AS – trofast Komatsu kunde i snart 20 år

Publisert: 20.11.2020
Del

Dale Maskin AS med Komatsu krefter i maskinparken

Dale Maskin AS holder til på Oppdal i Trøndelag. Dale Maskin er i dag 15 ansatte. De jobber med alt innen graving, anleggsvirksomhet, massetransport og grusleveranser. Firmaet ble etablert som enkeltmannsforetak under navnet AE Dale i 1996, og i 2004 ble selskapsformen endret til aksjeselskap og fikk navnet Dale Maskin AS. Vi møter daglig leder Arne Erik Dale (60) på hjemgården Vekve, hvor de har kontor.

Dale Maskin AS_komatsu_hesselberg_komatsuhybrid_komatsuHB365LC-3

Fra venstre: Maskinfører Øystein Slettom, maskinfører Erik Dale og daglig leder Arnt Erik Dale

Trofast Komatsu fører siden 2001

«I 2001 fikk jeg for første gang kjøre en Komatsu. Det var en maskin jeg kjøpte brukt fra noen i Selbu. Siden har jeg kun kjørt Komatsu» forteller Arnt Erik. Siden den gang har det ikke blitt mindre enn 14 Komatsu maskiner med på laget. «Vi er storfornøyd med Komatsu. Det er en kvalitetsmaskin, og vi har nesten aldri driftsstans».

Dale Maskin har ikke eget verksted, og Arnt Erik forteller videre at han ønsker å rose servicemann Thor Svendsli. «Han stiller alltid opp og fikser det som må ordnes».

I maskinparken til Dale Maskin finner vi et stort utvalg av alle Komatsu maskiner,  blant annet Komatsu hybrid HB215 og HB365, PC130, PC210, WA320, PC290 og PC78 bare for å nevne noen.

Dale maskin as_komatsu_nyttbyggefelt_oppdal_komatsuhb365_komatsupc290

Her bygges det nye boligtomter for Oppdal Kommune med Komatsu HB365 og Komatsu PC290

Flomsikrer Oppdal Kommune

Dale Maskin har mange ulike jobber på Oppdal, og det blir ikke mindre nå som snøen kommer. Noe de jobber med nå er nye boligtomter og flomsikring for Oppdal Kommune. Overvannshåndtering for området skal kunne ta unna for en framtidig 200 års-flom. Oppdal sentrum er nå sikret mot eventuelt storflom.

Her løftes en av 60 kulverter på plass i grøfta. Trangt om plassen med eksisterende kabler hengende i grøftesiden. Hver kulvert bygger 2 meter og veier 6 tonn.

Dale maskin_komatsuPC290_komatsuhb365_flomsikring_hesselbergmaskin

 

Betongkulvert i rør_dalemaskinas_komatsu_hesselbergmaskin

«Vi har stor respekt for faget, og er alltid opptatt av at resultatet skal bli best mulig» forteller Arnt Erik. «Det er gode referanser som gir oss jobb videre».

Vi i Hesselberg takker for et godt samarbeid og gleder oss til tiden fremover!