Manitou teleskoptruck_bollingmo gård

Manitou teleskoptruck til Bollingmo Gård

Publisert: 26.08.2020
Del

Anders Bollingmo driver gård med melkeproduksjon i Haltdalen. Han overtok gården i 1990 og har siden da drevet gården sammen med sin kone Mari. De er blant mange gårdsbruk som nå faser ut traktor med frontlaster til fordel for den lettkjørte og effektive teleskoptrucken fra Manitou.

Erstatter traktoren

Etter å ha vært flere turer til utlandet på forskjellige gårder for å se etter nye og mer effektive måter å drive gård på, la de merke til at så å si alle nå hadde en teleskoptruck. «Det vekket interessen for en slik type maskin» forteller Anders.

Da de skulle erstatte traktoren hadde de vært i kontakt med flere for tips og forslag til ny maskin, og da ble nettopp denne maskinen anbefalt. «Vi skulle ha en maskin til å tråkke/jevne ut gresset i de nye siloene vi har bygget» forteller Anders. De gjorde grundig undersøkelse i forkant, og besøkte en gård som hadde samme maskin. Der fikk de prøvekjørt maskinen og likte den godt.

Gårdbrukeren hadde kjøpt maskinen av Hesselberg, så da fikk Anders kontakt med salgsansvarlig Anders Vorvik i Hesselberg som fulgte opp saken. Det tok ikke lang tid før en meget pen bruktmaskin dukket opp, og i juni fikk de levert en Manitou MLT 840 teleskoptruck til gården.

Manitou teleskoptruck_bollingmo gårdFra venstre: Mari Bollingmo, Anders Bollingmo og salgsansvarlig Anders Vorvik fra Hesselberg Maskin

«Det er mange fordeler med en kompakt og allsidig maskin. Maskinen skal primært brukes til å tråkke og jevne ut gresset i plansilo under slått og med avbildet blokkuttaker til fòring» forteller Anders.

«Vi ser bruksområdene blir mye større da den også kan brukes til både kjøring med henger, rundball håndtering m.m.  og ikke minst lasting og lossing med pallegafler, noe som kommer godt med når vi skal bygge nytt oksefjøs. Denne kan vi bruke til å bistå i løft av takstoler og mer til under byggingen.» forteller Anders videre. «Sjåføren som leverte bilen med spalteplank var så fornøyd da han så vi hadde en Manitou. En slik maskin skulle vært påbudt på alle gårdsbruk sa han», forteller Mari med et smil.

Ålø silocut SG225 MK2 _Manitou teleskoptruckMaskinen er levert med ny Ålø silocut SG225 MK2 (blokkuttaker), skuffe og gaffel.

En allsidig og kompakt maskin for variert arbeid

Manitou MLT 840 er en teleskoptruck med 8 meters løftehøyde, 4 tonn løftekapasitet, 4-hjuls drift og 4-hjuls sving med 3 forskjellige styremønster: Firehjuls, fremhjuls og parallell styring.

145hk motor og god kapasitet på tilleggs hydraulikk gjør at den kan brukes med det meste av utstyr. Maskinen er komfortabel med JSM joystick, luftdempet sete, aircondition, bomdemping for å nevne noe. I gårdsarbeid er man mye inn og ut av kjøretøyet i løpet av arbeidsdagen. Da er det veldig enkelt med en slik maskin, derman sitter på siden.

Manitou teleskoptruckI full sving med lossing av spalteplank til nytt oksefjøs

Vi og salgsansvarlig Anders Vorvik takker så mye for tilliten og ønsker lykke til med den nye maskinen.

Her kan du lese mer om Manitou MLT 840