HAB Construction AS_Komatsu Hybrid_hesselberg maskin as

Hab Construction AS kjører Komatsu hybrid

Publisert: 26.08.2020
Del

HAB Construction er godt etablert i entreprenørbransjen og har siden selskapets oppstart i 2003 opparbeidet seg en spennende prosjektportefølje. HAB Construction har i dag over 120 dyktige medarbeidere og en omsetning på over 700 millioner i 2019. De leverer hovedsakelig hoved- /general-entrepriser, samt totalentrepriser innen anleggsarbeid med hovedfokus på betong og grunnarbeid for offentlige byggherrer, samt bygg og anleggsprosjekter for private utbyggere.

Bygger Follobanen

Vi ankommer deres byggeplass i Oslo for Follo banen. Follobanen eller Folloporten er et fremtidig nytt dobbeltspor for jernbanen mellom Oslo sentralstasjon og Ski stasjon. Prosjektet startet i 2018 og banen ventes klar til bruk i 2022.

Vi møter Andreas Olsen (34) Maskinsjef i HAB for en liten prat. Andreas forteller at han er maskinfører i bunn og har vokst opp med en far som også jobbet innenfor anleggsbransjen. Det ble naturlig for han å jobbe videre med dette, og han forteller videre at han trives veldig godt i bransjen. Han har nå jobbet som maskinsjef i HAB i 2,5 år.

Økte krav for miljø

Som maskinsjef er han godt kjent med at de stadige økte kravene for miljø gir nye utfordringer for byggeplassen. En av tiltakene HAB Construction utførte var å gå til innkjøp av to stk Komatsu hybrid maskiner HB215LC-3.

«Solide og driftssikre maskiner. Vi er også svært fornøyd med servicen Hesselberg har stilt opp med siden vi fikk maskinene i 2019»

Andreas forteller at han var spent i starten på hvordan en Hybrid maskin ville fungere i sammenligning med en dieselmaskin, med tanke på fylling, ekstraarbeid og at dette var ukjent for maskinførerne. Nå har de hatt maskinene i drift i 1,5 år og de er godt fornøyd med utførelsen til maskinene. «Det er solide og driftssikre maskiner» sier han.

HAB Construction AS_Komatsu Hybrid_hesselberg maskin as_3

Brakkene til HAB som man ser i Oslo sentrum er flott foliert

Opptatt av rekruttering

I HAB har de stort fokus på rekruttering. De ønsker motiverte og engasjerte ungdommer velkommen.  De reiser aktivt rundt på videregående skoler for å bli kjent med de unge som kan tenke seg en karriere innen anleggsbransjen.  De har også fokus på at de ønsker å legge til rette for jenter som ønsker seg inn i bransjen.

Andreas forteller at det ikke er vanskelig å fremme fordelene ved å være i bygg og anleggsbransjen:

«Ingen dag er lik. Det er mye humor og god stemning på jobb, miljøet er jordnært og ekte. Det er også mange muligheter for etterutdanning og god lønn, så det er uante muligheter for de som ønsker det» sier Andreas. De har nå nylig ansatt 5 nye lærlinger.

Hesselberg ordner opp

«Vi er veldig fornøyd med Hesselberg» forteller Andreas. «Den service de fikk i 2019 er det beste vi har opplevd. Måten ting har blitt løst på. Problemer oppstår, det er naturlig, men alt har blitt løst raskt og effektivt og vi føler oss godt ivaretatt» avslutter Andreas.