Komatsu hybrid

Komatsu Hybridsystem

Publisert: 29.06.2020
Del

Vi tilbyr nå leasing med rente på 1,75 ved kjøp av gullavtale

Komatsu hybridteknologi

Den elektriske svingmotoren regenererer energi ved oppbremsing av svingbevegelsen. Strømmen lagres i en kondensator og brukes neste gang man svinger overvognen. Dette gir en betydelig reduksjon i drivstofforbruket og CO2 utslippet. Det er bra for både miljøet og lommeboken. De to modellene er raske, effektive og ikke minst komfortable. Støynivået innvendig som utvendig er meget lavt. HB365LC-3 er i særklasse når det gjelder rå krefter og produktivitet.

  • Utprøvd, miljøvennlig Komatsu hybridteknologi
  • Betydelig reduksjon i drivstofforbruk og CO2 utslipp
  • Høy produktivitet, all motorkraft går til å grave
  • Velprøvd Komatsukvalitet med høy driftssikkerhet
  • 5 år / 10 000 timers utvidet garanti på hybridkomponentene
  • Komatsu CARE™ vedlikeholdsprogram 3 år / 2 000 t

Kontakt oss

Pålitelige og slitesterke hybridkomponenter

De fleste komponentene i hybridsystemet er utviklet og produsert av Komatsu. Den elektriske svingmotor-generatoren, inverteren og kondensatoren har et eget kjølesystem for maksimal pålitelighet og driftssikkerhet. Inverteren og kondensatoren har lang levetid og krever intet vedlikehold.

Komatsu HB365LC-3

Driftsvekt: Ca.38 tonn

Trykk her for å lese mer om Komatsu HB365LC-3

Hybridprinsippet på 40-tonneren er som på HB215LC-2: Energi fra oppbremsing av svingen produserer strøm som lagres i en kondensator, som igjen brukes ved neste svingbevegelse.

Forskjellen er at HB365LC-3 har samme 271 hk sterke sekser som sin konvensjonelle søster PC360LC-11. En 53 kW el-svingmotor kommer i tillegg. Det vil si at hybriden har mer motorkapasitet tilgjengelig for hydraulikken og dermed vil HB365LC-3 være et hakk vassere på hydraulikken enn PC360-en.
Maskiner i 40-tonnsklassen er mye brukt til å laste stein. Dette gir mye svingbevegelser, og dermed stor uttelling på hybridsystemet. Komatsu sine tall viser hele 20-30 prosent dieselbesparelse i gjennomsnitt sammenlignet med PC360!

Komatsu HB215LC-3

Driftsvekt: Ca 23 tonn

Trykk her for å lese mer om Komatsu HB215LC-3

Komatsu har her hevet standarden for hva man kan forvente av en gravemaskin. Sammen med det høyeste nivået av standardspesifikasjoner tilbyr Komatsu HB215LC-3 drastiske drivstoffbesparelser og reduserte CO2-utslipp, økt produksjon, forbedret kontroll, førsteklasses førerkomfort, intelligente sikkerhetstiltak, den nyeste KOMTRAX telematikken og avansert Komatsu-hydraulikk.

Dette sier våre kunder om hybridene våre:

Robertsen & Slotnes AS_ Øystein Robertsen_komatsu HB365«Ufattelig sterk og solid maskin, kjapp og ikke minst driftsikker»
ØYSTEIN ROBERTSEN, MASKINFØRER / ROBERTSEN & SLOTNES AS

Martin Sparingen_ Komatsu HB365 hybrid«Ingen forskjell på å kjøre konvensjonell og hybrid-graver, man sparer automatisk drivstoff. Ingen ulemper, bare fordeler med å kjøre Komatsu Hybrid»
MARTIN SPARINGEN, MASKINFØRER / SPARINGEN AS

Kjell Jan Tveit_Kaj Peder Tveit AS_Komatsu HB215 hybrid referanse_2«Vi er veldig fornøyd med maskinen, den er rask og veldig sterk, samtidig som den er støysvak i hytta. Den bruker også i snitt ca 3 liter mindre i timen på alle jobber vi utfører, sammenlignet med Komatsu PC210 som vi hadde tidligere»
KJELL JAN TVEIT, MASKINFØRER / KAJ PEDER TVEIT AS