Gutta i Kaj Peder Tveit AS skal i gang prosjekt med Komatsu hybride krefter

Publisert: 26.06.2020
Del

I Tørdal i Drangedal holder brødrene Lars Tveit og Kjell Jan Tveit til med familiefirmaet Kaj Peder Tveit AS. Deres far Kaj Peder startet som maskinentreprenør i 1964. Han startet med traktorgraver og etterhvert som firmaet vokste også med gravemaskiner. Brødrene har vokst opp med gravemaskiner, og fikk tidlig prøve seg bak spakene. Kjell Jan smiler når han forteller at «Lars sin maskinkjører karriere starta i 10 års alderen, da satt han på tipp på bilskogsveier med bulldoser»

Deres første Komatsu ble kjøpt i 2004, og siden har firmaet fått mange Komatsu i maskinparken. Nå har de 5 Komatsu maskiner; 3 beltegravere 1 hjulgraver og 1 hjullaster.  I 2007 overtok brødrene driften av firmaet, og det er sjeldent et rolig øyeblikk for de driftige karene. De driver som maskinentreprenører og har eget pukkverk, og de har en solid kundebase i området der de bor.

Gruppebilde Kaj Peder Tveit AS-min

De er i dag fire ansatte, fra venstre ser vi Lars Tveit, Kjell Jan Tveit, Tommy Selstad Støa og Morten Jonskås. En herlig bukett!

Komatsu HB215 hybrid i jobb på Skagerrak nett

De skal snart starte opp en ny jobb for Skagerak Nett der Komatsu HB215LC-3 hybrid kommer godt med. Kjell Jan forteller at dette er en jobb som passer utmerket for hybriden, da det er en ren masseforflytningsjobb. «Vi er veldig fornøyd med maskinen, den er rask og veldig sterk, samtidig som den er støysvak i hytta». Han forteller også at hybriden bruker i snitt ca 3 liter mindre i timen på alle jobber de utfører, sammenlignet med Komatsu PC210 som de hadde tidligere.

Komatsu HB215 hybrid_Kaj Peder Tveit AS

«Vi er veldig fornøyd med maskinen, den er rask og veldig sterk, samtidig som den er støysvak i hytta». Kjell Jan Tveit

Vil du vite mer om Komatsu hybrid? Vi tilbyr nå leasing med rente på 1,75 ved kjøp av gullavtale, les mer her