Bomag Variocontrol

Bomag Variocontrol

Publisert: 21.02.2020
Del

Bomag Variocontrol

– Optimal komprimeringskraft til enhver tid

Tenk på dette; et intelligent system som forbedrer komprimeringseffektiviteten, sparer tid og energi, reduserer behovet for konvensjonell samsvarstesting, gir komprimeringsdokumentasjon og øker allsidigheten til valsen. Dette er nøyaktig hva Bomag Variocontrol gjør. Maksimal kvalitet er alltid garantert, med minimum antall passeringer.

Hvordan det virker:

Variocontrol på Bomag valser optimaliserer automatisk kompresjonskrefter i svar på gjeldende jordstatus. Stivheten til jorda under trommelen måles mange ganger per sekund. Disse resultatene tjener da som grunnlag i beregningen av kraften som trengs for å oppnå optimal komprimering.

Variocontrol betjenes med et display på som føreren angir målkomprimeringsverdien; denne innstillingen blir deretter automatisk kontrollert av systemet. Under drift gir systemet signaler når det ikke er behov for ytterligere passeringer. På denne måten unngår man overkomprimering av underlaget eller uønsket hopping av trommel.

Fordeler:

  • Høyere komprimeringsutgang
  • Forbedret dybdeeffekt
  • Tidlig oppdagelse av svake områder
  • Bedre overflatekvalitet
  • Unngå overkomprimering
  • Reduksjon av uønskede vibrasjoner
  • Færre passeringer
  • Man kan kjøre nærmere infrastruktur (f.eks. over bro, inntil mur)

Øker utnyttelsen av maskinen:

Bomag produserer 14 forskjellige modeller av valsetog med slett trommel og standard vibrasjonssystem. Den minste har arbeidsvekt på ca 3 500 kg, den største på 26 000 kg.

Variocontrol modellene kommer i fire vektklasser:

Disse 4 modellene overlapper de 14 modellene med standard vibrasjonssystem.

Forskjellen på standard og Variocontrol- modellene er:

Standard versjon har 2 forskjellige amplituder, stor og liten ca 1mm eller 2 mm. Variocontrol- modellene har variabel amplitude fra 0 – 2,7 mm. Dette gjør at på største amplitude slår valsen opp til 60% kraftigere enn en tilsvarende standard modell.

Trinnløs justerbar vibrasjon skaper et utvalg av amplituder. Dette betyr at en vals med Variocontrol kan brukes til et stort utvalg av komprimeringsarbeid. Hvis vibrasjon påføres horisontalt, for eksempel kan tunge valser brukes i urbane omgivelser eller i nærheten av bygninger. Variocontrol betyr at amplituden er justert nøyaktig til miljø. Området rundt er vernet mot uønsket vibrasjon, uten tap av komprimeringsytelse. Når amplituden økes for å maksimere valsen blir den også i stand til å håndtere arbeid som vanligvis er assosiert med tyngre valser.

Årsaken til at dette går bra uten å knuse materialer som blir komprimert, eller at maskinen blir ødelagt, er at på modus automat regulerer maskinen amplituden automatisk ned ettersom komprimerings jobben nærmer seg optimal komprimering. Variocontrol på manuell modus er det 6 alternative amplitude valg fra 0,8 mm til 2,7 mm, Dette gjør at ved trinn 1 som er 0,8 mm kan det vibreres over broer, inntil hus og over infrastrukturer som ligger i bakken.

Trykk her for å laste ned PDF om Bomag Variocontrol